5 redenen waarom je urenregistratie van personeel wilt bijhouden

Home 5 Urenregistratie 5 5 redenen waarom je urenregistratie van personeel wilt bijhouden
urenregistratie-van-personeel-bijhouden

5 redenen waarom je urenregistratie van personeel wilt bijhouden

De urenregistratie van personeel bijhouden is belangrijk en verplicht. Maar vooral erg handig voor jou als ondernemer. Wij geven je 5 redenen waarom je urenregistratie van personeel wilt bijhouden.

13 september, 2022

Urenregistraties van personeel bijhouden is belangrijk en verplicht. Maar vooral erg handig voor jou als ondernemer. Wij geven je 5 redenen waarom je urenregistratie van personeel wilt bijhouden.

Urenregistratie van personeel bijhouden; 5 redenen om vandaag nog te starten

Urenregistratie van personeel bijhouden is verplicht

Volgens de Arbeidstijdenwet ben je als ondernemer verplicht om de uren van je personeel bij te houden. Als werkgever heb je de plicht om aan te kunnen tonen dat jij je aan de arbeidstijdenwet houdt en goed voor je personeel zorgt.

Zelfs als je medewerkers altijd vaste diensten draaien, ben je verplicht een urenregistratie bij te houden.

Urenregistratie van personeel bijhouden bespaart tijd

De gewerkte uren van je medewerkers digitaal bijhouden bespaart veel tijd. Doordat de uren digitaal worden geregistreerd, door bijvoorbeeld een digitale prikklok, heb jij de gewerkte uren altijd paraat.

Daarnaast voorkom je fouten omdat je nooit meer de gewerkte uren overtypt in Excel. Of het handschrift van een medewerker niet kunt lezen.

Aan het einde van de maand maak je eenvoudig een export van de urenregistratie van je personeel en heb je alle gewerkte uren inzichtelijk in een Excel document. Klaar voor de salarisadministratie.

urenregistratie-van-personeel-bijhouden-met-prikklok

Urenregistratie ook inzichtelijk voor je personeel

Jij en je medewerkers hebben altijd hetzelfde inzicht in de urenregistraties. Zo weet een medewerker met een flexibel contract altijd wat er aan het einde van de maand wordt uitbetaald aan salaris.

In de medewerker app komt iedere maand automatisch een overzicht van de gewerkte uren. Of je medewerker kan zelf een periode selecteren om een export te maken van de gewerkte uren.

Goede registratie van overuren.

Overuren zijn soms onvermijdelijk. Een eerlijke vergoeding voor overuren in de vorm van tijd-voor-tijd wordt simpel bij gehouden met een digitale urenregistratie. Aan de hand van de contracturen van je medewerkers worden overuren automatisch berekend.

Je medewerker kan ervoor kiezen om deze uren op te nemen met een verlofaanvraag. Of je roostert een medewerker minder in als het minder druk is. De overuren worden dan gecompenseerd doordat een medewerker minder werkt dan zijn contracturen.

Gelijk inzicht in gewerkte uren voorkomt discussie

Doordat jij en je personeel altijd gelijk inzicht hebben in de urenregistraties voorkom je discussie op de werkvloer. Foutief geregistreerde werktijden vallen meteen op in het dashboard en kunnen direct worden verholpen.

Zo voorkom je aan het einde van de maand discussie over foutief geregistreerde werktijden.

Ontdek gratis de voordelen van urenregistratie van personeel bijhouden

Wij zijn er van overtuigd dat een goede urenregistratie bijhouden goed is voor je bedrijf en je personeel. De software van Timebutler helpt veel bedrijven met het registreren van werktijden.

Probeer nu 30 dagen gratis onze demo. Naast onze digitale prikklok om urenregistratie bij te houden helpen we je ook met het maken en delen van roosters. Geven we inzicht aan je medewerkers dankzij onze app. En beheer je verlof- en verzuimregistraties van je personeel.

Andere artikelen

Starten met Timebutler

Starten met Timebutler

We leggen je uit hoe je start met Timebutler. De start op het dashboard, het aanmaken van pauzetijden en afdelingen. En hoe je start met het registreren van werktijden met de digitale prikklok.

Medewerkers aanmaken

Medewerkers aanmaken

In dit artikel leggen we je uit hoe je medewerkers kunt aanmaken en hoe je de belangrijkste instellingen toepast.

De digitale prikklok activeren

De digitale prikklok activeren

In dit artikel leggen we je uit hoe je de digitale prikklok kunt installeren en programmeren voor gebruik