Eenvoudig roosters maken en urenregistratie bijhouden

Urenregistratie is verplicht, maar levert vooral voordelen op

Veel bedrijven houden urenregistratie voor hun medewerkers niet bij, terwijl dit wel verplicht is. Maar een goede urenregistratie levert gelukkig ook veel tijdsbesparing op.

Hoe zit het nu echt met urenregistratie voor je medewerkers?

Het bijhouden van een urenregistratie voor je medewerkers is verplicht volgens het prikklok arrest dat het Europese hof in 2019 heeft uitgesproken. De zaak was aangespannen door de Spaanse vakbond bij het Europese Hof van Justitie. De vakbond protesteerde dat medewerkers van de Deutsche Bank niet konden controleren op de naleving van arbeidstijden uit het contract. Zo konden zij de uitbetaling van overuren niet claimen, omdat de gewerkte uren niet werden geregistreerd. Het Europese Hof stelde de vakbond in het gelijk en zorgde er zo voor dat ook andere landen in de Europese Unie bedrijven moet verplichten tot het bijhouden van een urenregistratie voor medewerkers.

Als werkgever in de Europese Unie ben je dus verplicht tot urenregistratie om de maximale arbeidstijd en rusttijd van een medewerker in acht te nemen.

De voordelen van urenregistratie

Gelukkig zitten er vooral veel voordelen aan het bijhouden van de gewerkte uren van je medewerkers. Het bijhouden van de gewerkte uren geeft inzicht in de aanwezigheid van je medewerkers. Zo kun je eenvoudig zien of een medewerker voldoende heeft gewerkt. Maakt een medewerker teveel uren, dan kun je hier je rooster op aanpassen.

De prikklok in een modern jasje

Door de uitspraak van het Europese Hof van Justitie is de roep om de herintreding van de prikklok benoemd. Een prikklok zorgt ervoor dat je de begintijt, eindtijd en pauzes van een dienst registreert. Zo kun je direct zien of jij als werkgever voldoet aan de eisen die je contractueel hebt vastgelegd.

Met onze gratis app maak je van iedere tablet een prikklok en verzorgen je medewerkers zelf het registreren van de werktijden. Zo voldoe je zonder moeite aan de benodigde urenregistratie.

Naast aanwezigheid ook afwezigheid bijhouden

Een complete urenregistratie is meer dan de aanwezigheid van je medewerkers bijhouden. Je kunt namelijk ook goed in kaart brengen wanneer je medewerkers afwezig zijn. Voor bijvoorbeeld verlof of ziekte. Door het bijhouden van aanwezigheid en afwezigheid is jouw urenregistratie compleet en voldoe je aan de eis van het Europese Hof van Justitie.

Start direct met het bijhouden van urenregistratie.

Met onze gratis demo kun je in alle rust de voordelen van onze urenregistratie ontdekken. Zonder verplichting.

Heb je nog vragen over de digitale prikklok?

Neem dan contact op met onze support afdeling.

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

contact telefoon035 80 80 212

We antwoorden zo snel we kunnen, maar sowieso binnen 24 uur.

contact mailinfo@timebutler.nl