Eenvoudig roosters maken en urenregistratie bijhouden

Twee redenen waarom je overuren wilt bijhouden

Wij leggen je in dit artikel kort uit waarom overuren bijhouden goed is voor je bedrijf.

#1 Omdat het moet

Heel simpel, als werkgever ben je verplicht tot het registreren van werktijden. Overuren bijhouden valt ook onder deze plicht. Maar het bijhouden van gewerkte uren levert ook veel voordelen op.

Eerst de wetgeving rond overuren

In de wet staat de medewerkers niet zomaar werk mogen weigeren. Dit betekent dus dat medewerkers overuren kunnen draaien. Overigens staat hier vaak al iets over in arbeidscontracten. Toch zijn er wel regels aan verbonden. Zo mag een medewerker niet langer dan 10 uur op een dag werken, tenzij anders is overeen gekomen. Ook moet er minimaal 11 uur zitten tussen diensten.

In Nederland is dit vastgelegd in de Arbeidstijdenwet.

Overuren zijn onvermijdelijk

In bepaalde sectoren zijn de te werken uren niet altijd vooraf te bepalen. Een starttijd is er meestal wel, maar de eindtijd is afhankelijk van drukte, bezetting, voortgang, onvoorziene omstandigheden, etc. Denk aan een overvol maar onderbemand terras op een onverwacht lekkere woensdagmiddag in maart, wachten op een levering vanwege een enorme file of werk dat uren stil ligt vanwege een hoosbui. Dan is er al snel sprake van overuren. Hoe ga je hier als werkgever mee om?

#2 Omdat je tevreden medewerkers wilt

Uiteindelijk wil je dat je medewerkers het naar hun zin hebben bij jouw bedrijf. Onderdeel hiervan is een eerlijke beloning voor gewerkte uren. Probeer daarom teveel overuren te voorkomen en wees transparant in het aantal gewerkte uren.

Overuren voorkomen

In de meeste gevallen is het wenselijk te voorkomen dat medewerkers teveel overuren maken. Met een goede urenregistratie zie je het snel als medewerkers overuren maken. Of te weinig uren werken. Zo kun je adequaat sturen op de inzet van je medewerkers en voorkom je een stuwmeer aan overuren. Als je ziet dat een medewerker chronisch overuren maakt, kan het verstandiger zijn de medewerker een ander contract aan te bieden. Als de overuren seizoensgebonden gemaakt worden, kun je deze buiten het seizoen weer laten afbouwen.

Gelijk inzicht in overuren

Wij geloven dat transparantie in gewerkte uren zorgt voor tevreden medewerkers. Door 24/7 actueel inzicht in uren te hebben en altijd kort op de bal te zitten voorkom je mogelijke discussies met medewerkers over de gewerkte uren. Je hebt beide hetzelfde inzicht; dat voorkomt misverstanden.

Transparantie zorgt voor vertrouwen en vertrouwen zorgt voor tevreden medewerkers.

Overuren bijhouden met onze digitale prikklok

Met de digitale prikklok van Timebutler houd je alle gewerkte uren eenvoudig bij. Overuren worden automatisch berekend. Jij en je medewerkers hebben zo altijd inzicht in gewerkte uren en eventuele overuren. Medewerkers kunnen tevens zelf aangeven wanneer ze de overuren willen opnemen. Of je plant ze op een rustig moment minder in. Zo compenseer je de overuren automatisch.

Zo simpel is het.

Start direct met het bijhouden van overuren

Heb je eerst nog vragen?

Neem dan contact op met onze support afdeling.

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

contact telefoon035 80 80 212

We antwoorden zo snel we kunnen, maar sowieso binnen 24 uur.

contact mailinfo@timebutler.nl