5 redenen waarom je urenregistratie wilt bijhouden

Home 5 Alles over urenregistratie 5 5 redenen waarom je urenregistratie wilt bijhouden
Urenregistratie van personeel bijhouden

5 redenen waarom je urenregistratie wilt bijhouden

Wist je dat het bijhouden van een urenregistratie van je medewerkers verplicht is? Maar het is vooral erg handig voor jou als ondernemer. Wij geven je 5 redenen waarom je urenregistratie van medewerkers WILT bijhouden.

19 oktober, 2022

Digitaal urenregistratie van medewerkers bijhouden;

5 redenen om vandaag nog te starten

1. Urenregistratie van medewerkers bijhouden is verplicht

De eerste reden is toch echt omdat je het als werkgever verplicht bent, volgens de Arbeidstijdenwet. Als werkgever heb je namelijk de verantwoordelijkheid om aan te kunnen tonen dat jij je aan de arbeidstijdenwet houdt en dus goed voor je medewerkers zorgt.

Zelfs als je medewerkers altijd vaste diensten draaien ben je verplicht een urenregistratie van medewerkers bij te houden. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder.

2. Het bespaart tijd

Gewerkte uren van je medewerkers digitaal bijhouden bespaart veel tijd. Zeker als je dit doet met behulp van een digitale prikklok. Dan heb je de gewerkte uren altijd paraat.

Daarnaast voorkom je fouten die kunnen ontstaan omdat je bijvoorbeeld gewerkte uren overtypt in Excel of het handschrift van een medewerker niet kunt lezen.

Aan het einde van de maand maak je eenvoudig een export van de urenregistratie en heb je alle gewerkte uren inzichtelijk in een Excel document. Direct klaar voor de salarisadministratie.

urenregistratie-van-personeel-bijhouden-met-prikklok

3. Hetzelfde inzicht voor werkgever en medewerkers

Dankzij de digitale urenregistratie van Timebutler, hebben jij en je medewerkers altijd hetzelfde inzicht in gewerkte uren. Zo weet bijvoorbeeld een medewerker met een flexibel contract altijd wat er aan het einde van de maand wordt uitbetaald aan salaris.

In de medewerker app, vinden je medewerkers iedere maand automatisch een overzicht van hun gewerkte uren. Medewerkers kunnen ook zelf een periode selecteren om een export te maken van de gewerkte uren.

4. Goede registratie van overuren.

Overuren zijn soms onvermijdelijk. Een eerlijke vergoeding voor overuren in de vorm van tijd-voor-tijd houd je simpel bij met een digitale urenregistratie. Overuren worden automatisch berekend op basis van de contracturen van je medewerkers.

Medewerkers kunnen ervoor kiezen om deze uren op te nemen met een verlofaanvraag. Of je roostert een medewerker minder in als het minder druk is. De overuren worden dan gecompenseerd doordat een medewerker minder werkt dan zijn contracturen.

5. 100% transparantie voorkomt discussie

Omdat jij en je medewerkers altijd gelijk inzicht hebben in de urenregistratie voorkom je discussie op de werkvloer. Foutief geregistreerde werktijden vallen meteen op in het dashboard en kunnen direct worden verholpen.

Zo voorkom je aan het einde van de maand discussie over foutief geregistreerde werktijden.

Ontdek gratis de voordelen van het bijhouden van urenregistratie van medewerkers

Wij zijn er van overtuigd dat een goede urenregistratie van medewerkers bijhouden belangrijk is voor je bedrijf en je medewerkers. En niet alleen wij. Ondernemers die Timebutler gebruiken geven aan tijd te besparen en prettiger contact hebben met medewerkers over gewerkte uren, dankzij het gebruik van Timebutler.

Probeer nu 30 dagen gratis onze demo. Naast onze digitale prikklok om urenregistratie van medewerkers bij te houden helpen we je ook met het maken en delen van roosters en geven we inzicht aan je medewerkers met behulp van onze medewerker app. Tot slot beheer je met Timebutler ook eenvoudig de verlof- en verzuimregistratie van je medewerkers.

Andere artikelen

Officiële feestdagen 2024

Wij zetten alle officiële en wettelijke feestdagen 2024 voor je op een rij. En vertellen wat dit betekent voor jouw bedrijf.